Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Geroosterde groentesoep met crostini en knoflookboter
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Geroosterde groentesoep met crostini en knoflookboter
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe 1 portie geroosterde groenten met 1¼ liter groentebouillon in een soeppan en verwarm 10 min. op een lage stand tot deze goed heet is.
Stap 2
Snijd intussen 2 ciabatta's in sneetjes, bestrijk met 6 el zonnebloemolie en rooster 8 min. op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven lichtbruin en knapperig.
Stap 3
Voeg 250 ml kookroom toe aan de soep, neem de pan van de warmtebron en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
Stap 4
Breng op smaak met zout en/ of peper en houd warm op een lage stand.
Stap 5
Besmeer de warme crostini aan 1 kant met de knoflookboter. Serveer de soep in diepe borden met de crostini.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie942 kcal
- Eiwit15 g
- Koolhydraten97 g
- Vet52 gWaarvan verzadigd21 g
