Geroosterde hutspot met pastinaak
Ingrediënten
Bereidingswijze Geroosterde hutspot met pastinaak
Stap 1
Extra benodigdheden: grote braadslede, bakpapier, stamper.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 3
Snijd de uien in dunne partjes en snijd de knoflook in plakjes.
Stap 4
Schil de zoete aardappelen, pastinaken en winterwortels met een dunschiller en snijd ze in blokjes van drie cm.
Stap 5
Verdeel de blokjes zoete aardappel, pastinaak en wortel in de braadslede.
Stap 6
Leg de partjes uien en plakjes knoflook ertussen.
Stap 7
Strooi de tijm met wat zout en versgemalen peper erover en besprenkel het geheel met olijfolie.
Stap 8
Dek af met een stuk bakpapier.
Stap 9
Schuif de braadslede in de oven en bak de groenten twintig minuten.
Stap 10
Verwijder het bakpapier en bak de groenten in nog vijftien tot twintig minuten goudbruin en gaar.
Stap 11
Neem de braadslede uit de oven.
Stap 12
Stamp de groenten grof met de stamper en meng ze door elkaar tot een grove hutspot.
Stap 13
Serveer de hutspot in diepe borden.
