Geroosterde pittige kip met polenta
Ingrediënten
Bereidingswijze Geroosterde pittige kip met polenta
Stap 1
Rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd met een scherp mes in elke kippenpoot 3 inkepingen. Meng de chilivlokken met de oregano, 2 el olie en het citroensap. Breng op smaak met zout. Wrijf de kippenpoten ermee in.
Stap 2
Verdeel de paprika, tomaat, ui en 1 teentje knoflook over de ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper. Leg de kippenpoten erop. Halveer 1 citroen en leg de helften ertussen. Rooster in 45 min. in het midden van de oven gaar.
Stap 3
Bereid na 30 min. oventijd de polenta en paddenstoelen. Breng de bouillon aan de kook en roer de polenta erdoor. Laat al roerend 10 min. zachtjes koken tot een smeuïge pap. Neem de pan van de warmtebron en roer de roomboter, Parmezaanse kaas en de citroenrasp erdoor. Breng op smaak met peper.
Stap 4
Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de rest van de knoflook in 6 min. lichtbruin. Roer de peterselie erdoor. Schep op de polenta. Serveer de kippenpoten met de groenten, citroen en polenta.
Aanvullende benodigdheden
- - rasp
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie1026 kcal
- Eiwit55 g
- Koolhydraten49 g
- Vet66 gWaarvan verzadigd24 g
Trefwoorden
