Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Geroosterde spruiten met sinaasappel en walnoten
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Geroosterde spruiten met sinaasappel en walnoten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak 500 g spruiten schoon. Halveer grote spruiten.
Stap 2
Boen 1 perssinaasappel schoon. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng in een kom de spruiten met het sinaasappelsap en 2 el olijfolie.
Stap 3
Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spruiten over de bakplaat. Rooster de spruiten in de voorverwarmde oven in 20-25 min. beetgaar en lichtbruin.
Stap 4
Hak intussen 50 g hazelnoten grof. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin en schud ze op een bord.
Stap 5
Schep de geroosterde spruiten in een schaal. Bestrooi ze met de geroosterde hazelnoten en sinaasappelrasp.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie163 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten8 g
- Vet11 gWaarvan verzadigd1 g
