Gevuld breekbrood met parmaham en rozemarijn
Ingrediënten
Bereidingswijze Gevuld breekbrood met parmaham en rozemarijn
Stap 1
Bestuif het werkvlak met bloem. Leg het pizzadeeg plat op het werkvlak en trek het bakpapier eraf. Leg dit papier op een bakplaat. Bestrooi het deeg met de helft van de rozemarijn en maal er wat peper over. Verdeel de plakjes ham over het deeg en rol het deeg in de lengte losjes op.
Stap 2
Leg de rol op de bakplaat en snijd 7 inkepingen in de bovenkant van het deeg, zodat je 8 porties krijgt die je later makkelijk door kunt breken. Dek de rol af met een theedoek en laat circa 30 minuten rijzen op een warme plaats.
Stap 3
Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Bestrijk het deeg met het ei en bestrooi met de rest van de rozemarijn. Bak het breekbrood in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Laat het gevulde breekbrood met parmaham afkoelen en verpak losjes in (bak)papier.
