Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gevulde chipolatacake
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gevulde chipolatacake
Stap 1
Snijd de cake in de lengte in 3 gelijke plakken. Leg de cake even in de diepvries terwijl je de vulling maakt.
Stap 2
Klop de slagroom stijf met de suiker en zet in de koelkast.
Stap 3
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak de nougat in kleine stukjes.
Stap 4
Roer de ricotta goed los met de honing. Schep de nootjes en de nougat door de ricotta.
Stap 5
Verdeel de jam over twee lagen cake en verdeel hier de ricottavulling over.
Stap 6
Stapel de lagen cake weer op en leg de cake op een schaal. Dek af en laat circa 1 uur opstijven in de koelkast.
Stap 7
Bestrijk de cake rondom met de slagroom en zet de kerst chocolaatjes er rondom tegenaan en bovenop.
Stap 8
Snijd de cake in dikke plakken.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie675 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten71 g
- Vet39 gWaarvan verzadigd21 g
