Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gevulde koeken
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gevulde koeken
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de amandelspijs met de citroenrasp en 1 losgeklopt ei. Vorm 12 balletjes ervan.
Stap 2
Rol de helft van het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne lap. Steek er 12 rondjes uit en leg ze op de bakplaat. Leg op elk deegrondje een bolletje amandelspijs en druk deze een beetje plat. Bestrijk de deegranden rondom de amandelspijs met losgeklopt ei.
Stap 3
Rol de rest van het deeg ook uit tot een dunne lap en steek er weer 12 rondjes uit. Leg ze op de amandelspijs en druk de randen goed dicht met een vork. Bestrijk de bovenkant met ei en leg in het midden een amandel erop. Bak de koeken circa 15 minuten in het midden van de oven.
