Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gevulde pompoenbroodjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gevulde pompoenbroodjes
Stap 1
Kneed het gerezen deeg nogmaals door en verdeel in 12 gelijke balletjes. Druk de balletjes plat op het werkvlak en schep een lepel koude vulling in het midden.
Stap 2
Bestrijk de randen van het deeg licht met water en vouw de randen om de vulling naar elkaar toe. Knijp de randen goed vast.
Stap 3
Vorm van de pakketjes opnieuw een rond broodje en leg ze met de naad naar beneden op de bakplaat. Maak met de punt van een mes inkepingen in de broodjes. Duw een halve noot in het midden van elk broodje. Laat afgedekt met een schone doek nogmaals circa 30 minuten rijzen.
Stap 4
Verwarm intussen de oven voor op 200ºC. Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei en bak ze in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar.
