Gevulde rosbief met sinaasappel-glaze
Ingrediënten
Bereidingswijze Gevulde rosbief met sinaasappel-glaze
Stap 1
Laat de rosbief op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 220ºC. Meng de sinaasappelrasp met 1 eetlepel sinaasappelsap, de rozemarijn en pistachenoten tot een vulling.
Stap 2
Leg de rosbief op een snijplank en snijd hem horizontaal net niet helemaal door. Klap het vlees open en bestrooi met zout en peper. Verdeel de vulling erover en klap het vlees dicht. Bind de rosbief stevig dicht met keukengaren, zoals bij een rollade.
Stap 3
Verwarm de marmelade met de whisky, gember, ketchup en de rest van het sinaasappelsap tot een glazuur. Kook 1 minuut zachtjes door. Bestrijk het vlees met olijfolie. Braad eerst rondom aan en leg dan op een rooster op de braadslede. Bak circa 10 minuten in het midden van de oven.
Stap 4
Verlaag de oventemperatuur naar 200ºC. Neem het vlees uit de oven en bestrijk het met het sinaasappelglazuur. Zet het vlees weer 10 minuten in de oven en bestrijk opnieuw. Steek de vleesthermometer in de rosbief en zet terug in de oven tot een kerntemperatuur van 45ºC (rosé) bereikt is.
Stap 5
Neem het vlees uit de oven en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Bestrijk het vlees eventueel voor het aansnijden met het overgebleven glazuur.
Aanvullende benodigdheden
- - braadslede
- - keukengaren
- - vleesthermometer
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie240 kcal
- Eiwit30 g
- Koolhydraten9 g
- Vet8 gWaarvan verzadigd2 g
