Gevulde zalmbonbon met burrata
Ingrediënten
Bereidingswijze Gevulde zalmbonbon met burrata
Stap 1
1. Haal de burrata uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Snijd de citroen in parten.
Stap 2
2. Verdeel vershoudfolie aan de binnenkant van een mok of schaaltje en zorg dat het over de rand valt. Verdeel de plakken gerookte zalm over de folie. Zorg dat de plakken iets overlappen en over de rand van de mok/het schaaltje vallen. Verdeel de pesto over de zalm. Plaats de burrata op de pesto. Vouw de zalm en vervolgens de folie terug over de burrata zodat er een ‘bonbon’ ontstaat. Druk goed aan.
Stap 3
3. Verhit een pan met 1 el roomboter en rooster de boterhammen goudbruin. Snijd de korst van de boterham en snijd in 4 stukken. Haal de basilicum van de takken.
Stap 4
4. Verdeel de sla en basilicum over een bord. Haal de zalmbonbon uit de folie en plaats op de sla.
Stap 5
5. Serveer met de toast en citroen. Snijd bij serveren de zalmbonbon open zodat de burrata uit de bonbon ‘loopt’.
Aanvullende benodigdheden
- - mok of kom Ø 10 cm
- - vershoudfolie
Voedingswaarden
- Energie453 kcal
- Eiwit31.1 g
- Koolhydraten20.5 g
- Vet26.4 gWaarvan verzadigd9.8 g
Trefwoorden
