Gewokte knoflookspinazie met gebakken rijst
Ingrediënten
Bereidingswijze Gewokte knoflookspinazie met gebakken rijst
Stap 1
Verhit de helft van de olie en fruit hierin de ui. Voeg de helft van de knoflook toe en roerbak 1 minuut.
Stap 2
Voeg de rijst toe en roerbak circa 5 minuten. Voeg de rode peper, 3 eetlepels sojasaus, de rijstazijn en gembersiroop toe en bak weer 5 minuten.
Stap 3
Schuif de rijst aan de kant en giet 1 eetlepel olie ernaast. Voeg de eieren toe en bak al roerend gaar. Meng dan de rijst weer erdoor, schep uit de pan en houd apart.
Stap 4
Voeg de rest van de olie toe aan de pan. Voeg de overige knoflook en overige sojasaus toe en bak tot de knoflook lichtbruin is. Voeg dan de spinazie in delen toe en bak steeds circa 1 minuut, tot de spinazie net geslonken is. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
Stap 5
Schep de rijst in diepe borden en serveer de spinazie erbij. Bestrooi met de bosui en sesam.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie535 kcal
- Eiwit18 g
- Koolhydraten81 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd2 g
