Griekse boerenkooltaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Griekse boerenkooltaart
Stap 1
Verwarm de oven op 180°C.
Stap 2
Zorg dat de filodeeg ontdooid is.
Stap 3
Hak de knoflook fijn.
Stap 4
Hak de dille fijn.
Stap 5
Verwarm een beetje olijfolie in een wok en fruit de knoflook even glazig.
Stap 6
Roerbak de boerenkool twee tot drie minuten tot de groente begint te slinken.
Stap 7
Laat de boerenkool afkoelen.
Stap 8
Verkruimel de feta.
Stap 9
Klop in een kom de eieren los met de feta, ricotta, wat zout en versgemalen peper.
Stap 10
Schep de boerenkool en dille erdoor.
Stap 11
Bestrijk de bodem van het bakblik of de schaal met olijfolie en bedek de bodem met plakjes filodeeg, de vellen mogen over de rand hangen.
Stap 12
Bestrijk het deeg met olijfolie en leg hierop weer een laag filodeeg.
Stap 13
Bestrijk weer met olijfolie en bedek weer met filodeeg.
Stap 14
Strijk hier het boerenkoolmengsel over uit en vouw het filodeeg dat over de rand hangt over de vulling.
Stap 15
Leg hier weer een laag filodeeg over en bestrijk met olijfolie.
Stap 16
Herhaal dit nog twee tot drie keer.
Stap 17
Bestrijk de bovenste laag filodeeg met olijfolie en schuif het bakblik een richel onder het midden in de oven.
Stap 18
Bak de boerenkooltaart in de oven in dertig tot veertig minuten goudbruin en gaar.
Stap 19
Laat iets afkoelen of serveer lauwwarm.
Stap 20
Als hoofdgerecht of in vierkantjes als borrelhap.
