Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Groene shakshuka
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Groene shakshuka
Stap 1
Verhit de olijfolie in 2 koekenpannen en fruit hierin de knoflook circa 3 minuten. Voeg handje voor handje de spinazie toe en ga door totdat de spinazie is geslonken. Voeg de doperwten, crème fraîche, citroenrasp en sap toe en breng op smaak met zout en peper.
Stap 2
Maak 4 kuiltjes in elke koekenpan en breek de eieren boven de kuiltjes. Dek af met een deksel en laat de eieren in circa 8 minuten stollen. De dooier mag nog een beetje zacht zijn. Bestrooi met de feta en koriander. Serveer met het afgebakken ciabattabrood.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie565 kcal
- Eiwit30 g
- Koolhydraten35 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd14 g
