Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Harissakip met bloemkool en parelcouscous
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Harissakip met bloemkool en parelcouscous
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de kipdijfilet in blokjes. Snijd de koriander grof.
Stap 2
Meng de kipdijfiletblokjes, bloemkoolroosjes, harissa en 2 el zonnebloemolie in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Leg de kip en de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 15 minuten in de oven.
Stap 4
Breng intussen 300 ml water met de kippenbouillontablet en de kurkuma in een pan aan de kook.
Stap 5
Voeg de parelcouscous toe, doe de deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat 5 minuten zachtjes koken.
Stap 6
Haal de pan van het vuur en laat nog 10 minuten afgedekt staan. Roer de couscous daarna los.
Stap 7
Verdeel de parelcouscous over de borden en schep daar de kip en de bloemkool op. Garneer met de Griekse yoghurt en de koriander.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie542 kcal
- Eiwit31.3 g
- Koolhydraten65.7 g
- Vet15.7 gWaarvan verzadigd6.5 g
Trefwoorden
