Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Hele bloemkool uit de oven met tomatensalsa
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Hele bloemkool uit de oven met tomatensalsa
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Meng samen met de currypasta door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
Stap 2
Verwijder de steelaanzet en de bladeren van de bloemkool. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de hele bloemkool met het yoghurtmengsel. Rooster in het midden van de oven in 60 - 70 minuten gaar.
Stap 3
Snijd ondertussen voor de salsa de tomaten in kwarten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de peterselie fijn. Meng met de kappertjes en olijfolie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer bij de bloemkool. Lekker met tabouleh.
