Herfstsalade met geroosterde knolselderij, peer en Roquefort
Ingrediënten
Bereidingswijze Herfstsalade met geroosterde knolselderij, peer en Roquefort
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de slabladeren los, was ze in ruim water en droog ze met behulp van een slacentrifuge of theedoek.
Stap 2
Scheur de slabladeren in stukken en verwijder harde nerven. Leg ze in een grote schaal.
Stap 3
Schil de knolselderij en snijd deze in flinterdunne plakken. Snijd grote plakken in repen van 1,5 cm breed. Verdeel de plakken knolselderij over een bakplaat met bakpapier en besprenkel ze met een eetlepel walnootolie en versgemalen peper.
Stap 4
Rooster de knolselderij ongeveer 10 minuten in de oven, tot ze iets krullen en de uiteinden lichtbruin worden. Schep na 5 minuten om.
Stap 5
Meng voor de dressing 5 eetlepels walnootolie met de witte wijnazijn en een beetje mosterd in een kom. Pel de knoflook en pers boven de dressing uit en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 6
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in parten. Schep de slabladeren om met de dressing.
Stap 7
Meng tweederde deel van de geroosterde knolselderij, peer en noten door de salade. Verbrokkel een deel van de Roquefort erover en schep om.
Stap 8
Garneer de salade met de resterende knolselderij, peer en noten en verbrokkel de rest van de kaas erover.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat bekleed met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie557 kcal
- Eiwit18 g
- Koolhydraten23 g
- Vet41 gWaarvan verzadigd11 g
Trefwoorden
