Kabeljauwfilet met gebakken paddenstoelen en sperziebonen
Ingrediënten
Bereidingswijze Kabeljauwfilet met gebakken paddenstoelen en sperziebonen
Stap 1
Ontdooi de kabeljauwfilets indien nodig, verdeel in 4 gelijke porties en laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 2
Schil de aardappelen en spoel ze af. Kook ze in een pan met water en een beetje zout en een gepeld teentje knoflook in ongeveer 20 minuten gaar.
Stap 3
Giet de aardappelen af en voeg de crème fraîche. Stamp ze met een pureestamper tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 4
Houd de puree warm met het deksel op de pan. Warm de puree eventueel kort voor serveren al roerend op laag vuur door.
Stap 5
Pel de sjalot en snipper fijn. Snijd grote paddenstoelen in plakjes en halveer de kleine exemplaren.
Stap 6
Snijd de steeltjes van de haricots verts en kook ze in een pan met water en een beetje zout in ongeveer 5 minuten gaar. Giet af, spoel kort in het vergiet onder koud stromend water. En houd warm in de hete pan met deksel.
Stap 7
Dep de kabeljauwfilets droog en bestrooi licht met de bloem, zout en versgemalen peper. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag. Smelt een eetlepel boter in de pan en bak de kabeljauwfilets in ongeveer 5 minuten per kant bruin en gaar.
Stap 8
Verhit de koekenpan met de rest van de boter en bak de sjalot en de paddenstoelen kort op hoog vuur aan. Breng op smaak met een beetje zout. Laat nog 5 minuten op hoog vuur doorbakken totdat ze goed bruin en licht krokant zijn.
Stap 9
Draai het vuur laag en voeg 2 eetlepels sap van de citroen toe. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Stap 10
Verdeel de aardappelpuree en de haricot verts over 4 borden. Leg een kabeljauwfilet op de aardappelpuree en serveer de paddenstoelen erbij.
Stap 11
Druppel het overgebleven kookvocht van de paddenstoelen over de vis en de puree en rasp wat citroenrasp over de vis.
Aanvullende benodigdheden
- - pureestamper
Voedingswaarden
- Energie592 kcal
- Eiwit31 g
- Koolhydraten47 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd17 g
Trefwoorden
