Kipdijrollade wellington
Ingrediënten
Bereidingswijze Kipdijrollade wellington
Stap 1
Laat de kipdijrollade een uur van tevoren op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Verhit boter en/of olie in een (braad)pan. Braad de kiprollade rondom aan. Plaats de deksel op de pan en laat de rollade in circa 25 minuten garen. (de kip gaart later nog verder in de oven)
Stap 3
Verhit 2 el olijfolie in de koekenpan, braad de kippendijrollade rondom aan. Draai het vuur laag en gaar een half uur met de deksel op de pan. Keer regelmatig.
Stap 4
Snijd intussen de aardappelen in kwarten. Doe in een pan met zoveel water dat ze net onder staan. Breng aan de kook en kook ze in 20 minuten gaar.
Stap 5
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de resterende olijfolie in een braadslee en zet in de oven, laat mee opwarmen met de oven.
Stap 6
Giet de aardappelen af en laat iets uitstomen. Schud ze in een vergiet tot ze een beetje kruimelig worden.
Stap 7
Schep ze voorzichtig in de hete oven in de braadslee en leg de rozemarijn en knoflook ertussen.
Stap 8
Bak ze 1 uur tot ze goudbruin en super knapperig zijn. Schep regelmatig om.
Stap 9
Knip het netje van de rollade en wikkel de rollade in ontbijtspek. Rol het bladerdeeg open en leg de rollade erin.
Stap 10
Rol in het bladerdeeg en druk de naden goed aan. Leg met de naden naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 11
Klop het ei los en kwast het bladerdeeg ermee in. Rooster de wellington nog 25 minuten mee in de oven, tot het bladerdeeg gaar is.
Stap 12
Serveer de wellington met de geroosterde aardappelen en een ovenschotel sperziebonen met spek.
Stap 13
Geef er aan tafel de truffelmayonaise bij.
Aanvullende benodigdheden
- - braadslede
Voedingswaarden
- Energie711 kcal
- Eiwit24 g
- Koolhydraten42 g
- Vet49 gWaarvan verzadigd13 g
Trefwoorden
