Kipvleugels met citroen-oregano dressing
Ingrediënten
Bereidingswijze Kipvleugels met citroen-oregano dressing
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de kipvleugels over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met peper en zout en bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Stap 2
Kook intussen de haricots verts in water met zout in 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Stap 3
Halveer de tomaten. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schep de boontjes en tomaten om met de helft van het citroensap, 3 el olijfolie, peper en zout.
Stap 4
Snijd de knoflook en oregano fijn en meng met de citroenrasp, honing, de rest van het citroensap en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Neem de kipvleugels uit de oven en schep om met de citroen-oreganodressing en verkruimel de feta erboven. Serveer met de haricots verts-salade. Lekker met friet.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie699 kcal
- Eiwit51 g
- Koolhydraten8 g
- Vet50 gWaarvan verzadigd14 g
Trefwoorden
