Koreaanse burger met gebakken ei
Ingrediënten
Bereidingswijze Koreaanse burger met gebakken ei
Stap 1
Snijd voor de koolsalade de halve kool in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Snijd overdwars in repen van 2 cm en doe met 2 el zout in een ruime kom.
Stap 2
Wrijf het zout in de kool. Schenk er 1 liter water op en laat 1 uur staan. Schep halverwege om. Giet af, laat uitlekken en duw er met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit.
Stap 3
Schil ondertussen voor de kruidenpasta de gember en snijd in kleine stukken. Doe samen met de knoflook, vissaus, suiker en sriracha in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een gladde pasta.
Stap 4
Schep door de kool en doe in een afsluitbare schone pot.
Stap 5
Verhit de olie in een koekenpan en bak de hamburgers in 10 minuten gaar. Keer halverwege. Schep uit de pan op een bord en laat onder aluminiumfolie 5 minuten rusten.
Stap 6
Bak ondertussen in het achtergebleven bakvet 4 eieren. Snijd de broodjes open en beleg achtereenvolgens met de koolsalade, een hamburger en een gebakken ei. Serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie462 kcal
- Eiwit22 g
- Koolhydraten30 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd7 g
Trefwoorden
