Kruidige gehaktschotel met zoete-aardappeltopping
Ingrediënten
Bereidingswijze Kruidige gehaktschotel met zoete-aardappeltopping
Stap 1
Snijd de ui in dunne halve ringen, de wortel in blokjes en de bleekselderij in stukjes. Snijd de champignons in plakjes, schild de aardappelen en snijd deze ook in stukken.
Stap 2
Bak het gehakt op middelhoog vuur in 5 minuten rul. Schep het uit de pan en zet apart. Fruit de ui 5 minuten in het vleesvet. Voeg de wortel, bleekselderij en champignons toe en bak 5 minuten. Schep de bloem erdoor. Voeg de bouillon en tomatenpuree toe en roer het geheel goed door.
Stap 3
Doe het gehakt terug in de pan, breng de bouillon aan de kook en draai het vuur omlaag. Leg het deksel op de pan en laat het gehaktmengsel 30 minuten pruttelen.
Stap 4
Kook intussen de zoete aardappel in water met zout in 15-20 minuten gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat even uitdampen. Stamp met de boter tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Verwarm de oven voor op 190°C. Spreid het gehaktmengsel uit in een grote, ondiepe ovenschaal. Verdeel de zoete-aardappelpuree gelijkmatig eroverheen en trek met een vork groeven of golven in het oppervlak. Bak de schotel 20-30 minuten in de oven, tot de laag gehakt langs de randjes omhoog bubbelt en de puree iets bruin begint te worden.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie760 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten71 g
- Vet38 gWaarvan verzadigd18 g
Trefwoorden
