Kruidige pangasiusfilets uit de oven met hutspot
Ingrediënten
Bereidingswijze Kruidige pangasiusfilets uit de oven met hutspot
Stap 1
Zorg dat de pangasiusfilet ontdooid is.
Stap 2
Vet de braadslede of ovenschaal in. Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 3
Verwarm drievijfde van de olijfolie in een hapjespan en roerbak de hutspotgroenten en aardappelblokjes drie tot vier minuten.
Stap 4
Strooi de bouillonpoeder erover en voeg het water toe. Smoor afgedekt in vijftien minuten zachtjes gaar.
Stap 5
Pel de knoflook. Hak de knoflook en peterselie fijn.
Stap 6
Wrijf de pangasiusfilets in met zout, kerriepoeder en wat olijfolie. Leg ze in een braadslede, strooi de knoflook en peterselie erover en sprenkel er nog wat olijfolie over.
Stap 7
Bak de vis in de oven in tien tot vijftien minuten gaar.
Stap 8
Stamp de hutspotgroenten en de aardappelblokjes met een stamper heel fijn. Verwarm al roerend op zacht vuur tot een smeuïge puree.
Stap 9
Schep de puree in diepe borden en leg de pangasiusfilets erop.
Aanvullende benodigdheden
- - braadslede
Voedingswaarden
- Energie410 kcal
- Eiwit27 g
- Koolhydraten36 g
- Vet16 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
