Kruidige stoof met knolgroenten en aardappels
Ingrediënten
Bereidingswijze Kruidige stoof met knolgroenten en aardappels
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de uien grof. Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Schil de peen en pastinaak en snijd in plakjes van 2 cm.
Stap 2
Schep de groenten om met de olie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel ze over de met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 min. boven in de oven.
Stap 3
Schil intussen de aardappelen en snijd in stukjes van 2 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de stelen van de selderij en peterselie fijn. Snijd de blaadjes van de tijm, peterselie en selderij grof en houd apart. Laat het bouillonblokje oplossen in het hete water.
Stap 4
Neem de groenten uit de oven en verlaag de temperatuur naar 160ºC. Doe de aardappel, geroosterde groenten, kruidensteeltjes, laurier en bouillon in de braadpan en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en stoof 1 uur in de oven. Schep halverwege om.
Stap 5
Schep na 45 min. om en controleer of de aardappelen gaar zijn. Zet zo nodig langer in de oven.
Stap 6
Verwijder het laurierblaadje als de aardappelen gaar zijn. Meng de kruidenblaadjes door de stoof en breng op smaak met zout en peper.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat
Voedingswaarden
- Energie299 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten42 g
- Vet7 gWaarvan verzadigd1 g
