Lasagne met grijze pompoen en venkel
Ingrediënten
Bereidingswijze Lasagne met grijze pompoen en venkel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
Stap 2
Verwijder de harde kern en het buitenste blad van de venkel en snijd de rest in dunne plakken. Pel de ui en snipper grof. Pel de knoflook en snijd fijn.
Stap 3
Verdeel de pompoen met de venkel en de knoflook over een bakplaat met bakpapier. Verdeel de boter over de groente en leg de tijm erop. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Rooster de groente in ongeveer 30 minuten zacht en gaar.
Stap 4
Ris de blaadjes van de tijm. Verdeel een derde van de geroosterde groente over de ovenschaal. Schenk hier wat van de gezeefde tomaten over. Leg de helft van de lasagnebladen in de schaal. Herhaal tot alle groente, lasagnevellen en gezeefde tomaten op zijn. Eindig met de groente.
Stap 5
Snijd de brie in plakken en verdeel over de lasagne. Rasp de Parmezaanse kaas erover. Gaar de schotel in de oven in 30 minuten tot de bovenkant knapperig en goudbruin is.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie497 kcal
- Eiwit22 g
- Koolhydraten35 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd18 g
Trefwoorden
