Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Lauwwarme salade van artisjok met geroosterde tomaatjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Lauwwarme salade van artisjok met geroosterde tomaatjes
Stap 1
Leg de trostomaatjes in een metalen barbecue- of ovenschaaltje en schenk een straaltje olijfolie erover. Dek af met aluminiumfolie en rooster de tomaatjes circa 10 minuten op de barbecue, tot ze een beetje open knappen.
Stap 2
Pluk de basilicumblaadjes en snijd de steeltjes heel fijn. Meng deze steeltjes met 2 eetlepels olijfolie, de balsamicoazijn, knoflook, oregano, zout en peper. Druppel dit over de tomaatjes en rooster nog een paar minuten verder zonder folie.
Stap 3
Snijd intussen de artisjokharten in dunne partjes. Schep de tomaatjes door de artisjok. Hussel de basilicumblaadjes voor het serveren erdoor en bestrooi de salade met de kaas.
Aanvullende benodigdheden
- - barbecue
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie185 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten9 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd3 g
