Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Lente minestrone met pesto
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Lente minestrone met pesto
Stap 1
Snijd de kopjes en harde uiteinden van de asperges. Snijd de aspergekopjes in de lengte in vieren. Schil de bospenen en aspergestengels rondom met een dunschiller en snijd ze in dunne plakjes.
Stap 2
Snijd kleine broccoliroosjes van de stronk. Schil de stronk en snijd deze in kleine blokjes. Hak de rozemarijn fijn.
Stap 3
Meng in een soeppan tomatensap met 500 ml water, tijm, rozemarijn, ½ - 1 theelepel zout en versgemalen peper. Breng de soep al roerend aan de kook. Voeg alle groenten en hamreepjes toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken.
Stap 4
Roer er naar smaak pesto door en serveer de rest van de pesto erbij. Lekker met stokbrood en geraspte kaas.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie225 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten18 g
- Vet10 gWaarvan verzadigd2 g
