Limoentaartjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Limoentaartjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed de taartvormpjes met het deeg en snijd de randen een beetje bij. Prik met een vork gaatjes in de bodem, leg een stukje bakpapier erop en vul met de blindbakvulling (bijvoorbeeld droge bonen of knikkers). Bak 10-15 minuten in het midden van de oven. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling, prik nog wat gaatjes in het deeg en bak een paar minuten verder tot het deeg goudbruin is. Laat de deegbodempjes afkoelen.
Stap 2
Snijd van 1 limoen de schil rondom af en snijd in 12 dunne plakjes. Rasp de schil van de rest van de limoenen en pers ze uit tot je minimaal 100 ml sap hebt.
Stap 3
Verwarm de boter met de suiker, limoenrasp en 100 ml limoensap tot alle suiker gesmolten is. Klop goed door elkaar. Zet de warmtebron laag en klop de eidooiers erdoor. Laat al roerend nog 1 minuut garen op een lage stand, maar laat niet koken.
Stap 4
Laat de limoenvla met de pan in een bak koud water al kloppend afkoelen en giet dan in de deegbodempjes. Laat verder afkoelen en opstijven in de koelkast. Leg op elk taartje een plakje limoen. Lekker met een toef slagroom met limoenrasp.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 eenpersoons taartvormpjes
- - bakpapier
- - blindbakvulling
Voedingswaarden
- Energie620 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten51 g
- Vet45 gWaarvan verzadigd28 g
