Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Linzensalade met geitenkaas en frambozen-vinaigrette
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Linzensalade met geitenkaas en frambozen-vinaigrette
Stap 1
Kook de linzen beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking of giet linzen uit blik af en laat ze uitlekken. Boor de klokhuizen uit de appels en snijd ze met schil in dunne plakjes.
Stap 2
Klop de ingrediënten voor de vinaigrette met 4 eetlepels olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep de linzen, appel en sjalot door elkaar met de helft van de vinaigrette. Meng de rest van de vinaigrette door de sla.
Stap 3
Verdeel de sla over borden en schep de linzensalade erop. Haal de plakjes geitenkaas door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel gemengd met de tijm. Bak de plakjes circa 1 minuut per kant in een scheutje olijfolie met boter. Verdeel de gebakken geitenkaas over de salade.
Aanvullende benodigdheden
- - appelboor
Voedingswaarden
- Energie620 kcal
- Eiwit23 g
- Koolhydraten60 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd10 g
