Marokkaanse quinoaschotel
Ingrediënten
Bereidingswijze Marokkaanse quinoaschotel
Stap 1
Snijd de blaadjes van de munt in dunne reepjes en snijd de peterselie fijn. Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de flespompoen en verwijder de pitten en draden. Snijd de pompoen in hapklare blokjes van min of meer gelijke grootte.
Stap 2
Schep ze om met 1 el olijfolie en spreid ze uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrooi met zout en, als je van pittig houdt, de chilivlokken. Bak de pompoen 20-30 minuten in de oven, tot de stukken gaar zijn.
Stap 3
Kook intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Meng de rest van de olijfolie in een kom met de ras el hanout.
Stap 4
Halveer de kipstukcjes en schep ze door de marinade. Laat 10 minuten staan. Verwarm een antiaanbakpan, doe de kipstukcjes met marinade in de pan en bak ze 4 minuten.
Stap 5
Schep de pompoen, kipstukcjes, munt en peterselie door de quinoa. Proef en breng de quinoaschotel op smaak met zout en peper.
Stap 6
Spreid uit op een serveerschaal, bestrooi met citroenrasp, sprenkel de helft van het citroensap erover. Serveer de rest van het sap er los bij, voor wie nog wil.
Aanvullende benodigdheden
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie595 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten67 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
