Mediterrane hartige kwarktaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Mediterrane hartige kwarktaart
Stap 1
Verhit intussen de olie en fruit hierin de uienringen 3-4 minuten. Bestrooi met zout en peper. Mix met een staafmixer de eieren met de kwark, feta, knoflook en citroenrasp tot een glad mengsel.
Stap 2
Schaaf de courgette met een kaasschaaf in dunne plakken. Rol het deeg uit tot een ronde lap op een met bloem bestoven werkvlak. Bekleed de ingevette taartvorm ermee.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de uienringen en een laagje courgette over de deegbodem en giet de helft van de kwarkvulling erover. Verdeel de rest van de courgette erover en daarna de rest van de kwarkvulling. Schud zachtjes met de vorm zodat de vulling zich goed verdeelt.
Stap 4
Leg de tomaatjes met het snijvlak naar boven op de vulling en verdeel de ansjovis erover. Bak de taart in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin. Laat de taart nog 5 minuten buiten de oven rusten voordat je hem aansnijdt.
Aanvullende benodigdheden
- - vershoudfolie
- - taartvorm
Voedingswaarden
- Energie450 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten45 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
