Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Mexicaanse maïssoep
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Mexicaanse maïssoep
Stap 1
Verhit 1 el olie in een (soep)pan en bak de prei met 1 el Mexicaanse kruiden 5 min. op een lage stand. Voeg de maïs, bouillon en kookzuivel toe, breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes garen.
Stap 2
Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de vegetarische kipstukjes met de rest van de Mexicaanse kruiden 8 min. op een middelhoge stand. Schep regelmatig om.
Stap 3
Neem de soep van de warmtebron en pureer met de staafmixer.
Stap 4
Doe de kipstukjes, zwarte bonen, zure room, avocado en koriander in schaaltjes en zet op tafel. Schep de soep in diepe borden en serveer met de toppings.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie591 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten36 g
- Vet37 gWaarvan verzadigd13 g
