Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Mexicaanse stamppot met pulled chicken
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Mexicaanse stamppot met pulled chicken
Stap 1
Verhit de helft van de olie en braad hierin de kip rondom goudbruin. Voeg de chilisaus, paprikapoeder en bouillon toe en stoof afgedekt circa 25 minuten.
Stap 2
Kook intussen de aardappels gaar in water met zout. Meng de crème fraîche met de groene kruiden en zet apart.
Stap 3
Verhit de rest van de olie in een kookpan en fruit hierin de ui. Verwarm de bonen en mais, giet af en laat uitlekken.
Stap 4
Voeg de gekookte aardappels toe aan de ui en stamp grof met zout en peper. Schep de bonen en mais erdoor.
Stap 5
Pluk de gare kip in stukjes. Serveer de stamppot met de pulled chicken en een lepel van de crème fraîche erop.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie880 kcal
- Eiwit49 g
- Koolhydraten66 g
- Vet46 gWaarvan verzadigd17 g
Trefwoorden
