Mojito-hangop met Cubaanse ananascompote
Ingrediënten
Bereidingswijze Mojito-hangop met Cubaanse ananascompote
Stap 1
Leg een dag van tevoren een schone, natte theedoek in een grote zeef en hang de zeef in een kom.
Stap 2
Doe de yoghurt in de doek, samen met de gekneusde blaadjes van de mint.
Stap 3
Bewaar de topjes in de koeling tussen nat keukenpapier.
Stap 4
Dek de yoghurt af met plastic folie en laat minstens een nacht uitlekken in de koeling.
Stap 5
Schil de ananas en snijd in kleine blokjes van 5 mm.
Stap 6
Verhit de boter in een koekenpan en bak de blokjes ananas 2 minuten aan op hoog vuur.
Stap 7
Voeg de rietsuiker, kruidnagels, kaneel, rum en het limoensap toe.
Stap 8
Zet het vuur laag.
Stap 9
Laat in 15 minuten gaar stoven en vervolgens afkoelen.
Stap 10
Haal de blaadjes mint de volgende dag uit de yoghurt en voeg de limoenrasp toe.
Stap 11
Schraap het merg uit de vanille.
Stap 12
Sla de slagroom stijf met het merg en de suiker.
Stap 13
Spatel de yoghurt voorzichtig door de slagroom heen om de luchtigheid te behouden.
Stap 14
Steek bolletjes uit de meloen met een meloenboor of snijd er stukjes van.
Stap 15
Verwijder het kroontje van de aardbeien en snijd ze doormidden.
Stap 16
Verwijder de kruidnagels en kaneel uit de compote en verdeel de compote over whiskyglazen of schaaltjes.
Stap 17
Schep de hangop er overheen.
Stap 18
Garneer met de aardbeien, meloen en topjes mint.
Stap 19
Kooktip: de compote kun je de dag van tevoren maken om tijd te besparen.
