Ontbijtbruschetta met avocado en gebakken ei
Ingrediënten
Bereidingswijze Ontbijtbruschetta met avocado en gebakken ei
Stap 1
Bestrijk de sneden brood aan beide kanten heel dun met ruim de helft van de boter. Rooster ze in een grillpan aan twee kanten tot er goudbruine strepen op komen.
Stap 2
Hak de basilicum fijn maar bewaar blaadjes voor garnering. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in heel kleine blokjes. Halveer de avocado’s en schep het vruchtvlees eruit. Prak het avocado-vruchtvlees in een diep bord grof en meng er citroensap, blokjes tomaat, basilicum en wat zout en versgemalen peper door.
Stap 3
Verwarm de rest van de boter in een koekenpan en breek de eieren erboven. Bak de eieren op matig hoog vuur tot mooie spiegeleieren.
Stap 4
Leg de bruschetta op borden en bestrijk ze royaal met het avocadomengsel. Leg de spiegeleieren erop. Garneer met kleine basilicumblaadjes.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie360 kcal
- Eiwit12 g
- Koolhydraten18 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd11 g
