Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Oranje paprikarisotto
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Oranje paprikarisotto
Stap 1
Verwarm de bouillon(vers of van een blokje) tot net onder het kookpunt.
Stap 2
Snijd de ui, knoflook, chorizo en paprika's in heel kleine blokjes.
Stap 3
Smelt de boter in een brede pan en bak hierin de ui, knoflook, chorizo en bleekselderij 5 minuten.
Stap 4
Bak de rijst een minuut mee, blus dan af met de wijn.
Stap 5
Voeg nu de blokjes paprika toe.
Stap 6
Voeg onder voortdurend roeren gedurende 20 à 25 minuten steeds wat bouillon toe.
Stap 7
De rijst mag telkens een klein beetje aanbakken op de bodem voor de smaak.
Stap 8
Voeg de room toe en maak op smaak met peper en zout.
Stap 9
Rasp de Grana Padano en hak de peterselie.
Stap 10
Verdeel de risotto over 4 warme diepe borden en besprenkel met de kaas en peterselie.
Stap 11
Serveer direct.
