Pad Thai met witte kool en pinda's
Ingrediënten
Bereidingswijze Pad Thai met witte kool en pinda's
Stap 1
Laat de tofu uitlekken op keukenpapier. Pel en snipper de ui. Verwijder de steel en de zaadlijsten van de puntpaprika's en snijd in dunne reepjes.
Stap 2
Snijd de tofu in blokjes van ongeveer 1 cm. Klop de eieren los in een kom.
Stap 3
Breng water aan de kook en wel de noedels in een ruime kom heet water met zout in enkele minuten beetgaar. Roer de noedels los met een vork, giet af en spoel kort onder koud stromend water.
Stap 4
Verhit een wok met 2 eetlepels zonnebloemolie en bak de blokjes tofu goudbruin. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en zet apart.
Stap 5
Verhit de wok opnieuw met een eetlepel olie en bak de ui, puntpaprika en gesneden kool tot de groente beetgaar zijn. Voeg de losgeklopte eieren toe en stol het ei al omscheppend in de groente.
Stap 6
Voeg de noedels met de de woksaus toe aan het groente- en eimengsel en warm al omscheppend door. Schep om met de tofu-blokjes.
Stap 7
Hak de pinda's grof. Snijd de limoen in 8 parten. Verdeel de Pad Thai over 4 borden en garneer met de pinda’s en partjes limoen.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie872 kcal
- Eiwit36 g
- Koolhydraten93 g
- Vet37 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
