Panzanella met groene groenten
Ingrediënten
Bereidingswijze Panzanella met groene groenten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Scheur het brood in stukjes van circa 3 cm en schep het in een braadslede om met de sjalotjes, de helft van de olijfolie, zout en peper.
Stap 2
Bak het brood circa 15 minuten in het midden van de oven tot het goudbruin en krokant is.
Stap 3
Kook de doperwten en de tuinbonen met zout beetgaar en laat ze uitlekken.
Stap 4
Laat de tuinbonen iets afkoelen en verwijder de buitenste velletjes tussen duim en wijsvinger (dubbel doppen).
Stap 5
Snijd de onderste stukjes van de asperges en kook de asperges in 3-4 minuten beetgaar. Spoel er koud water over en laat uitlekken. Halveer de asperges eventueel.
Stap 6
Schep het brood in een schaal. Voeg de asperges, de doperwten, de tuinbonen, helft van de basilicum, de knoflook en de ricotta toe. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 7
Giet de overige olijfolie en de balsamico erover en schep de salade luchtig door elkaar. Garneer met de rest van de basilicum en Parmezaanse kaas.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie760 kcal
- Eiwit34 g
- Koolhydraten72 g
- Vet34 gWaarvan verzadigd12 g
