Panzanella met tomaten, ansjovis, kruidenolie, burrata en croutons
Ingrediënten
Bereidingswijze Panzanella met tomaten, ansjovis, kruidenolie, burrata en croutons
Stap 1
Giet de ansjovis af en vang de olie op. Verhit de olie en bak hierin de broodblokjes krokant. Zet ze apart.
Stap 2
Maak de kruidenolie. Pureer de ingrediënten daarvoor met een staafmixer en zeef het mengsel. Bewaar de kruidenolie in een schone afgesloten pot in de koelkast. De kruidenolie is ongeveer 1 week houdbaar.
Stap 3
Rasp de sinaasappelschil en zet dit apart. Snijd het kapje van de sinaasappel af en vervolgens de zijkanten zodat je het vruchtvlees overhoudt. Snijd het vruchtvlees in partjes.
Stap 4
Schep de sinaasappelpartjes, tomaten, gele of oranje paprika, kappertjes, pistachenoten en ansjovis door elkaar. Strooi er peper en verse kruiden (dille, basilicum, munt of platte peterselie) overheen. Schenk er een scheut kruidenolie op en schep alles luchtig om.
Stap 5
Serveer de salade op borden en leg in het midden wat burrata. Strooi sinaasappelrasp en de croutons over de salade.
