Panzanella met zachtgegaarde kip
Ingrediënten
Bereidingswijze Panzanella met zachtgegaarde kip
Stap 1
Scheur het brood in kleine stukken. Is het vers, leg het brood dan een halve dag te drogen op een warme plaats. Besprenkel de stukken brood met 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel azijn en wat zout. Hussel licht en zet opzij.
Stap 2
Doe de kipfilet in een pan met bouillon. Zorg dat de filets net onder staan, voeg zo nodig wat extra water toe. Breng de bouillon aan de kook, zet het vuur laag en laat 5 minuten heel zachtjes koken. Zet het vuur uit en laat 25-30 minuten staan met het deksel op de pan.
Stap 3
Maak ondertussen een dressing van de rest van de olijfolie, rest van de azijn, versgemalen peper en zout. Pers de knoflook en voeg deze toe aan de dressing.
Stap 4
Snijd de tomaten in parten en de ui in dunne halve ringen. Laat de paprika uitlekken en snijd in langen repen. Hak de kappertjes grof en scheur de basilicum. Doe de tomaten, rode ui, paprika, kappertjes en de basilicum bij het brood en giet de dressing erover.
Stap 5
Scheur de gepocheerde kip in lange repen en schep door de salade. Laat een kwartiertje intrekken voor het serveren.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie620 kcal
- Eiwit51 g
- Koolhydraten41 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd4 g
Trefwoorden
