Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Panzanella
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Panzanella
Stap 1
Snijd het stokbrood in blokjes en laat deze op een blad in de zon of op een droge plek in een uur bros worden.
Stap 2
Snijd de tomaten en doe ze in een slaschaal.
Stap 3
Pel de ui en snipper deze heel fijn.
Stap 4
Schep de ui en stukjes brood door de tomaat en sprenkel er azijn en olijfolie over.
Stap 5
Voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe en schep alles nogmaals door.
Stap 6
Laat de salade liefst een uur staan, zodat het brood de sappen van de tomaten kan opzuigen.
Stap 7
Hak op het laatst het basilicum grof en schep door de panzanella.
Stap 8
Tip: I.p.v. een klein stokbrood kunt u ook een ciabatta gebruiken.
