Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Plaattaart met witlof
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Plaattaart met witlof
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de harde onderkant van de witlof af en halveer in de lengte. Snijd de brie in dunne plakjes.
Stap 2
Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes. Snijd de krulpeterselie grof.
Stap 3
Verhit een pan met de roomboter. Bak de witlof met de snijkant naar beneden goudbruin.
Stap 4
Rol het bladerdeeg samen met het bijgeleverde bakpapier uit op een bakplaat.
Stap 5
Bestrijk het bladerdeeg met de crème fraîche, maar laat een rand van 1 centimeter rondom vrij.
Stap 6
Leg de witlof met de snijkant naar boven op het bladerdeeg en leg daar de plakjes brie en appel tussen. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 7
Bak de plaattaart 25 minuten in de oven. Haal uit de oven en garneer met de krulpeterselie.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie451 kcal
- Eiwit10.7 g
- Koolhydraten14.3 g
- Vet38.1 gWaarvan verzadigd25 g
Trefwoorden
