Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Platbrood met aubergine-kaviaar
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Platbrood met aubergine-kaviaar
Stap 1
Meng de bloem met de bakpoeder, komijn, suiker en een flinke snuf zout. Giet 100-125 ml water erbij en kneed tot een samenhangend deeg. Laat 10 minuten rusten. Pof intussen de knoflook en aubergine circa 15 minuten op de barbecue.
Stap 2
Verdeel het deeg in 4 of 8 balletjes. Rol uit tot cirkels op een met bloem bestoven werkvlak. Leg het deeg op de barbecue en gril aan beide kanten in 12 minuten goudbruin en gaar. Houd apart.
Stap 3
Pel de aubergine. Plet 4 gepelde gepofte teentjes knoflook, hak de aubergine fijn en meng alles met de sesampasta, het citroensap en de olijfolie.
Stap 4
Beleg de platbroden met de auberginekaviaar. Garneer met de granaatappelpitjes en munt.
Aanvullende benodigdheden
- - barbecue
Voedingswaarden
- Energie200 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten34 g
- Vet4 gWaarvan verzadigd1 g
Trefwoorden
