Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pompoensoep met gemberroom
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pompoensoep met gemberroom
Stap 1
Verwijder de pitten en draden van de pompoen. Snijd de pompoen in kleinere stukken. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de pompoen, wortel en ui 5 minuten. Schep de chilipoeder, komijn, zout en peper erdoor. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 20 minuten.
Stap 2
Pureer de soep en schep de helft van de crème fraîche erdoor. Meng de rest van de crème fraîche met de gember en cayennepeper. Verdeel deze gemberroom vlak voor het serveren over de soep.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie330 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten14 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd14 g
