Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Preistamppot met kip-kerriegehakt
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Preistamppot met kip-kerriegehakt
Stap 1
Kook de aardappelen in water met zout in 12-14 min. gaar. Snipper de uien.
Stap 2
Verhit intussen in een hapjespan 15 g boter. Voeg de prei toe. Bak de prei in 8 min. af en toe omscheppend zacht en gaar. Verwarm de melk in een steelpan.
Stap 3
Verhit in een koekenpan de laatste 15 g boter. Fruit de ui 2 min. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul en gaar. Voeg de kerrie toe en bak nog 1 min. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en stamp tot een smeuïge puree. Schep de prei erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Aanvullende benodigdheden
- - pureestamper
Voedingswaarden
- Energie525 kcal
- Eiwit24 g
- Koolhydraten67 g
- Vet16 gWaarvan verzadigd7 g
