Provençaals stoofpotje
Ingrediënten
Bereidingswijze Provençaals stoofpotje
Stap 1
Snijd de riblappen in blokjes. Snijd de venkelknol in plakken. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 140°C. Trek met een dunschiller 3 repen schil van de sinaasappel.
Stap 3
Verhit de olijfolie in een braadpan, voeg de blokjes vlees toe en bestrooi met zout en peper.
Stap 4
Bak het vlees rondom bruin aan. Schep het vlees uit de pan op een bord. Voeg de spekreepjes toe aan de pan en bak ze 5 minuten.
Stap 5
Bak de plakken venkel, het venkelzaad en de Provençaalse kruiden 5 minuten mee op middelhoog vuur.
Stap 6
Schep de knoflook erdoor en bak 1 minuut mee. Giet de tomaatblokjes en de rode wijn erbij en voeg de sinaasappelschil toe.
Stap 7
Schraap eventuele aanbaksels los van de bodem en doe het vlees weer terug in de pan.
Stap 8
Roer het geheel door, doe het deksel erop en zet de pan 2½ uur in de oven. Lekker met aardappelpuree.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie495 kcal
- Koolhydraten8 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd11 g
Trefwoorden
