Quinoa goreng met reepjes kip in pindasaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Quinoa goreng met reepjes kip in pindasaus
Stap 1
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipdijfilet in plakjes en bestrooi ze met zout en peper.
Stap 2
Verwarm de helft van de olie in een grote hapjespan en bak de kipreepjes in 2 gedeelten rondom bruin. Schep het vlees weer op een bord. Roer de satésaus met de hoeveelheid water volgens de verpakking door het bakvet en verwarm al roerend tot een smeuïge pindasaus. Schep de kipreepjes door de pindasaus en laat nog 10 minuten zachtjes sudderen.
Stap 3
Snijd de prei in ringen, de winterwortel in plakjes en de paprika’s in blokjes. Verwarm intussen de resterende olie in de wok en roerbak de prei, wortel en paprika 2-3 minuten. Roer de kruiden erdoor en voeg per persoon 15 ml water toe. Laat de groenten in 2-3 minuten sudderen.
Stap 4
Schep lepel voor lepel de gare quinoa door de groenten en meng alles goed. Warm het gerecht al omscheppend goed door. Serveer de quinoa goreng met de kipreepjes met pindasaus, wat atjar tjampoer en leg er wat kroepoek op.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie800 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten80 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
