Red velvettaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Red velvettaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Mix voor het beslag de boter en suiker licht en luchtig. Voeg de eieren al kloppend in gedeelten toe.
Stap 2
Meng de karnemelk met de vanille-essence. Roer de kleurstof er druppelsgewijs door tot een rode vloeistof. Klop de helft van het karnemelkmengsel door het beslag.
Stap 3
Meng de bloem met de cacao en mix de helft ervan door het beslag. Klop daarna de rest van de karnemelk en de rest van de bloem erdoor tot een egaal beslag. Roer de baking soda door de azijn en meng dit goed door het beslag.
Stap 4
Vet de springvorm in en bestuif met bloem. Verdeel het beslag erover en bak 30-35 minuten in de oven, tot een satéprikker er droog uitkomt. Laat de bodem iets afkoelen en stort op een rooster.
Stap 5
Mix voor het glazuur de boter met de roomkaas en voeg in delen de poedersuiker toe. Meng als laatste de vanille-essence erdoor en klop nog 2-3 minuten luchtig.
Stap 6
Snijd de taartbodem horizontaal door. Verdeel een laagje glazuur over 1 bodem. Leg de andere bodem erop en bestrijk de taart met de rest van het glazuur.
Stap 7
Leg een (papieren) hartvormig sjabloon erop, vul met de granaatappelpitjes en verwijder het sjabloon.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm
- - satéprikker
Voedingswaarden
- Energie705 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten89 g
- Vet34 gWaarvan verzadigd21 g
