Ribeye rollade
Ingrediënten
Bereidingswijze Ribeye rollade
Stap 1
Verhit de BBQ. Laat de ribeye een uur van tevoren op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Doe de olijven met de oregano en de helft van de gyroskruiden in de hakmolen en maal tot grove stukken. Meng met de roomkaas.
Stap 3
Snijd de ribeye in zodat deze open vouwt als een boek en besmeer met het olijvenmengsel. Rol de ribeye op en bind om de 3 cm vast met opbindtouw. Wrijf de buitenkant in met de rest van de gyroskruiden en zout en peper.
Stap 4
Steek de kernthermometer in het dikste deel van de rollade en gril op hoge temperatuur rondom aan. Verplaats naar een minder heet gedeelte van de BBQ en gaar tot een kerntemperatuur van 50 C. Laat 10 minuten rusten.
Stap 5
Snijd ondertussen de paprika, bosui en groene asperges in stukken van gelijke grootte. Meng met 2 el olie en breng op smaak met zout en peper. Gril de groenten op de BBQ tot ze mooie grillstrepen hebben.
Stap 6
Hak de peterselie grof en meng de honing-dilledressing met de yoghurt. Verdeel de dressing en peterselie over de groenten. Verwijder voor het serveren het opbindtouw van de rollade en snijd in plakken, serveer met de groenten.
