Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Rodekoolstamppot uit de oven
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Rodekoolstamppot uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer de rode kool en snijd de harde stronk schuin weg. Snijd de helften in repen van 1 cm breed. Schil de zoete en gewone aardappelen met een dunschiller. Snijd ze in stukken van 3 cm.
Stap 2
Hak de oregano grof. Schep de rodekoolrepen met de stukken zoete aardappel en gewone aardappel in de braadslede om met zout, versgemalen zwarte peper, tijm, oregano en olijfolie. Schenk de wijn op de bodem van de braadslede.
Stap 3
Schuif de braadslede in de oven en rooster de groenten in 30-35 minuten gaar. Meng daarna alles met een stamper tot een grove stamppot en voeg zout en peper naar smaak toe. Lekker met gebakken karbonades of kipfilet en stamppotjus.
Aanvullende benodigdheden
- - braadslede
Voedingswaarden
- Energie425 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten49 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd3 g
