Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Rodekooltaartje met appel en walnoten
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Rodekooltaartje met appel en walnoten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190ºC. Vet de taartvormpjes in.
Stap 2
Breng de azijn met de suiker aan de kook, zet de warmtebron op een lage stand en verwarm hierin de rodekool circa 10 minuten. Roer af en toe door zodat de kool niet aanbrandt.
Stap 3
Bekleed de taartvormpjes met het deeg. Snijd het overtollige deeg weg. Bestrooi de deegbodems met de helft van de Parmezaanse kaas en leg daarop plakjes appel. Verdeel daarover de uitgelekte rodekool.
Stap 4
Meng de rest van de Parmezaanse kaas met de zure room en de geitenkaas. Schep dit mengsel over de kool en bak de taartjes in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
Stap 5
Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en strooi over de taartjes.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 kleine lage taartvormpjes
Voedingswaarden
- Energie440 kcal
- Eiwit15 g
- Koolhydraten44 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd8 g
